Varicele varicoz, Varicele la picioare: ce sunt, de ce apar și cum le tratăm

Varicele: factori predispozanti, diagnostic si tratament

varicele varicoz

Care este varicele varicoz in cazul varicelor Ce sunt varicele Varicele reprezinta o suferinta cronica a sistemului venos profund care varicose plus transmite prin intermediul venelor perforante varicele varicoz sistemul venos superficial determinand aparitia dilatatiilor ireversibile ale venelor superficiale subtegumentare. Boala poate avea si varicele varicoz localizari inafara membrelor inferioare afectand venele spermatice varicocelhemoroidale hemoroizi sau esofagiene varice esofagiene.

Care sunt factorii predispozanti ai varicelor Principala cauza de aparitie a varicelor este reprezentata de insuficienta valvulara venoasa varicele varicoz venos este prevazut cu valve care favorizeaza circulatia antigravitationala sangvina ce cauzeaza reflux venos insotit de cresterea presiunii vasculare si aparitia dilatatiilor varicoase la varicele varicoz picioarelor.

Factorii cel mai frecvent implicati in aparitia bolii sunt: Fiziologici: sarcina, menopauza, varsta inaintata; Obezitatea; Traumatisme musculare repetate in special in cazul sportivilor de performanta; Factori genetici: avalvulie congenitala; Profesionali: persoane care isi desfasoara activitatea in conditii de ortostatism prelungit.

varicele varicoz

In timp dilatatiile varicoase pot fi insotite de edem local si crampe musculare la nivelul membrului inferior la mersul pe jos sau in efort prelungit mers pe bicicleta, urcarea scarilor. Diagnosticul varicelor Stabilirea diagnosticului se face pe baza anamnezei si al examenului clinic cu pacientul in ortostatism si in sezut.

varicele varicoz

Ulterior, pot fi utilizate metode de investigatie noninvazive asa cum este ecografia Doppler pentru estimarea insuficientei valvulare sau minim invazive de tipul flebografiei si varicografiei cu substante de contrast care evidentiaza traiectul venelor modificate varicele varicoz punctul de plecare al acestora. Care este tratamentul in cazul varicelor Tratamentul profilactic urmareste evitarea sedentarismului, al ortostatismului statului in picioare prelungit si a factorilor care predispun la aparitia bolii: obezitate, fumat, traumatisme locale repetate, bai fierbinti, saune.

varicele varicoz

Utilizarea ciorapilor medicinali ca mijloc de contentie externa permanenta este recomandata tuturor pacientilor cu boala varicoasa avand rezultate favorabile. Recomandata este si evitarea posturilor vicioase care sa accentueze varicele varicoz sangvin venos de tipul picior peste picior sau cu membrele inferioare la marginea patului, in schimb fiind varicele varicoz ridicarea acestora pe un plan usor inclinat deasupra nivelului inimii pe timpul noptii.

varicele varicoz

Tratamentul medicamentos cuprinde preparate flebotonice care sa sustina si sa imbunatateasca functia venoasa valvulara cu reducerea edemului local. Interventia laser este utilizata in special pentru venele dilatate de calibru mic in scopul obtinerii unei imbunatatiri de ordin cosmetic.

varicele varicoz

Tratamentul chirurgical clasic de indepartare a vasului dilatat este reprezentat de flebectomii si stripping vascular in varicele varicoz ce chirurgia venoasa endoscopica se adreseaza in special cazurilor complicate cu aparitia ulcerului varicos.

Mai multe despre acest subiect